diumenge, 5 de maig del 2013

Galetes vieneses / Viennese Fingers

La tardor passada vaig fer un curs xulíssim a la Casa Elizalde, a Barcelona, sobre la pastisseria anglesa de l'hora del te. El curs l'impartia, en anglès, la Helen Vass de The Diary of a Cake Maker.

Em va encantar la combinació de cuina i anglès en el mateix curs, i el fet que la Helen fa els tallers 100% participatius. Us els recomano de veritat!! Però si no teniu l'oportunitat d'assistir-hi, sempre us podeu donar una volta pel seu blog, que està farcit de receptes!

Aquesta és una de les receptes que vam fer durant el curs... són unes galetes de mantega molt delicades (vigileu perquè es trenquen amb molta facilitat!!!) i delicioses!!! El seu secret és la substitució de part de la farina de blat per farina de blat de moro (Maizena).

Ingredients:

  • 75 g de farina de blat de moro
  • 225 g de farina
  • 250 g de mantega (pomada)
  • 55 g de sucre glas

Preparació:

  1. Bateu la mantega a punt pomada amb el sucre glas.
  2. Afegiu les dues farines, tamisades, i remeneu amb una cullera de fusta fins obtenir una pasta.
  3. Poseu aquesta pasta en una màniga pastissera amb un broquet amb forma d'estrella i aneu disposant la massa en tires d'uns 5 cm sobre una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat.
  4. Feu-les coure al forn a 180ºC uns 12 minuts, fins que estiguin lleugerament daurades.
  5. Deixeu-les refredar sobre una reixeta.

Ah, si voleu, podeu acabar d'arrodonir-les mullant la punta de les galetes en xocolata negra fosa!!

Fins aviat!!

 

-----

Last autumn I was on a delicious course in the Casa Elizalde, in Barcelona, about tea time bakery. The course was taught, in english, by Helen Vass, from The Diary of a Cake Maker.

I loved the idea of cooking and speaking english at the same time, and the fact that Helen's courses are 100% participative. If you don't have the chance to go to one of her courses, you can visit her blog, which is full of marvellous recipes!

Here you have one of the recipes I learnt during that course... these extremely delicate biscuits (be careful because they break very easily!!) are buttery and delicious!!! The secret... the use of corn flour!

Ingredients:

  • 75g corn flour
  • 225g flour
  • 250g butter
  • 55g icing sugar

Instructions:

  1. Cream together the softened butter and sugar.
  2. Add the flour and cornflour to make a paste.
  3. Using a large star nozzle and a piping bag, pipe the mixture on to a baking tray lined with greaseproof paper.
  4. Bake at 180ºC (355 F) for around 12 minutes, until golden brown.
  5. Leave to cool on a wire rack.

You can melt some chocolate too, and dip the biscuits in it!

Thanks for stopping by!!

 

2 comentaris: